Business Mentor voor de Hoogbegaafden

        Leven & Ondernemen buiten de kaders en lijntjes

Wat als het nu wel lukt? Ben jij er de volgende keer bij om jezelf te kunnen ontdekken?

(De middag voorafgaand de Masterclass heb ik dit gedeeld met mijn vaste volgers, en ik denk dat hij voor jou ook nog waardevol is al is de masterclass al geweest. Je kan wel bij de volgende zijn => Masterclass)

Tonight I’m gonna have myself a real good time. I feel alive

Wil je weer even volledig “aan” gezet worden en een onwijs goede tijd hebben? Dan wil je erbij zijn als ik vanavond weer eens mijn Masterclass geef; Leven zonder handrem; stop met aanpassen. De titel zegt het al, energie gegarandeerd en vooral een flinke dosis snelheid en intellectuele voeding; een geweldige mix die jou hoofd vanavond gaan voeden met de juiste prikkels.

Wat je vanavond namelijk onder andere gaat horen, is hoeveel mensen net zoals jij te maken hebben met je helemaal niet slim voelen, maar eerder dom. En hoe vaak dit gevoel ontstaat juist door bijvoorbeeld het ontbreken van algemene kennis. Of een andere die ik vaak hoor is dat ze vaak de omgeving niet begrijpen omdat het voor hun zelf zo simpel en logisch is.

Laatst hoorde ik ook een hele ware en herkenbare; ‘Ben ik nou zo slim, of zij nou zo dom’?

Hoe moeilijk is het eigenlijk om dit te beseffen en een jezelf toe te geven? Hoe lastig is het wel niet om eigenlijk keer op keer te ervaren dat jij blijkbaar zoveel sneller denkt en dingen sneller doorziet. Hoe makkelijk het voor jou is om direct de verbanden te vinden, de complexiteit eruit te halen, en 10 stappen vooruit te zien?

Voor jou is het de normaalste zaak van de wereld. En tegelijkertijd niet, want niemand om je heen kent dit wat je dus constant confronteert en met de neus op de feiten drukt dat jij zo anders bent. Toch?

Het effect hiervan is desastreus, en raakt me elke keer zo ontzettend recht in mijn hart. Want dit soort uitspraken kom ik dan ook tegen op mijn vraag “Waar zit je angst of twijfel in het mogelijk hoogbegaafd zijn?”:

Mezelf hoger inschatten dan ik waard ben.

Ik las hem vanmorgen, en de tranen schoten in mijn ogen en mijn adem stokte even. Ik moest letterlijk slikken. Want ik weet PRECIES wat ze hiermee bedoelt. Wat ze hierbij voelt.

En jij ook denk ik.

Die immense angst, die ik ook terug las in een ander antwoord; Wat nu al het wel lukt? Wat nu als ik wel mijn voet van de rem af haal en durf te gaan?

Iets met je eigenwaarde. En die alles behalve op een natuurlijke wijze is ontwikkeld. Die dus eigenlijk niet is ontwikkeld. En nu ineens te maken krijgt met het woord ‘Hoogbegaafdheid’, en daarmee nog steeds de associatie ‘beter dan’, of ‘hoogdravend’. En vooral waar ik al mee begon ‘slim moeten zijn maar je niet slim voelen’.

Wat is hier nou zo desastreus aan? Dat je dus niet jezelf kan gaan zijn zonder de angst voor arrogant zijn (bijzondere associatie toch? Als ik mezelf ben, ben ik automatisch arrogant?) bijvoorbeeld. Of jezelf beter vinden dan. Of slimmer vinden dan.

Wake-up call…Je bent slimmer, mits je die aan het IQ hangt en niet aan of je dit hebt ontwikkeld tot ‘slim zijn’. Maar je bent ook sneller, in denken als in doen als 10 stappen vooruit zijn. Je bent namelijk anders. Maar dit maakt je niet automatisch arrogant of bedreigend. Dit zijn waarde oordelen van de ander, die jij niet hoeft aan te nemen. En zeker als je al voelt dat je stoeit met je eigenwaarde, is dit wel het laatste wat je kan gebruiken om jezelf wijs te maken. 

Dus als je net als mij geraakt werd door dat ene antwoord; Mezelf hoger inschattend dan ik waard ben. En je in alles voelt dat dit NIET OKE is dat deze immense angst je lam slaat, en niet je uitkomst mag zijn waarmee je keer op keer geconfronteerd word of mee te dealen hebt, dan wil je echt vanavond er nog bij zijn!

Want dit is wat iedereen mist die er vanavond is, en waar ik je juist mee verder ga helpen;

“Wat mis je nu”? =

  • Mezelf toestaan durven te dromen
  • Vrijheid hebben in ‘zijn’
  • Excelleren
  • Verbinding met mezelf, de ander, het leven
  • Rust & Vertrouwen in mezelf
  • Energie
  • Zinvol Leven
  • Gelukkig zijn

En het enige antwoord wat bij iedereen overal ergens in terugkomt als het gaat om wat ze missen, het meest tegenaan lopen of wat ze verlangen:

Mezelf kunnen zijn..

Vanavond lanceer ik nog een keer mijn nieuwe programma ‘Wie ben ik nu dan echt’? voor een pilot prijs. Vanuit jezelf gaan herontdekken en hervinden, jezelf gaan kunnen zijn = 100% jou!

(Heb je de Masterclass gemist maar wil je heel graag alsnog een vrijblijvende call voor dit nieuwe programma? Klik dan op de knop hieronder en ik vertel je graag in een call wat dit voor jou kan gaan betekenen en of het een match is voor jou en mij)

Chat openen
Hallo,

Kan ik je helpen?