Denken als een Ferrari, en toch de handrem erop hebben

Twee paar diep kijkende blauwe ogen stoppen ineens met de omhoog schietende bewegingen te maken die zo passen bij het ‘in je hoofd’ zitten, en kijken me recht aan. 

Die blik toont geen enkele vertwijfeling meer, en krijgt een geweldige heldere gloed en hyperfocus. Er ontstaan letterlijk 3 seconden pauze waarin het brein NIET denkt. Er is iets geraakt.

Niet denken

Is dat mogelijk zal je denken? Niet denken?

Eerlijk? Moeilijk.

Dat maakt het ook zo ongelooflijk lastig om te kunnen voelen wat je echt wilt. Je hoort het namelijk al: Voelen! En dus niet denken.

Denken als een Ferrari 

En in je eentje is dat bijna onmogelijk met een brein die constant aan staat en zelfs in standje Ferrari door je gedachtenkronkels schiet waardoor je jezelf niet meer kan bijhouden en niet doorhebt hoever je al weggescheurd bent geraakt.

Je doet alles vanuit overdenken. Vanuit een helikopterview, zodat je het ook gelijk pasbaar kan maken in je huidige wereld en leefomstandigheden. Hierdoor weet je veel. Echt veel. En hoogstwaarschijnlijk heeft dit ook je leven bepaald en ingericht.

Denken overruled het voelen

Maar je voelt het leven nu niet. Wat je wel voelt is stress. Lichamelijke onrust en klachten. Druk hoofd door overdenken. Je voelt frustratie. Want met alles wat je weet had je gehoopt dat het nu zou kloppen. Dat het gevoel goed was. Maar je voelt het niet.

Wat je wel voelt, is dat het niet klopt. Dat je tegen een muur aan loopt, keer op keer, en deze niet afgebroken krijgt of weet te omzeilen. Weer het gevoel van super frustrerend, want je kan veel zelf, dat weet je. Je al hebt zoveel opgelost.

Goed nieuws & Slecht nieuws

Het goede nieuws? Je verlangt naar groei, naar ontwikkeling, en je eigen potentie hierin. Je hebt je plek nog niet, maar je weet dat er meer in je zit en dat je echt verder wilt nu.

Het slechte nieuws

Je mist de verbinding.

Je hoofd is zo ongelooflijk alert, snel en scherp dat die volledig gericht is op jou zo goed mogelijk door het leven te laten komen. Maar wie zegt dat dat echt is wie jij bent en wat jij wilt?

En zolang jouw gevoel hier geen prominente plek in heeft, en er dus geen verbinding is tussen hoofd en gevoel, kom je niet verder.

Jij hebt je vooruitgang in de hand

Je werkt jezelf dus tegen wanneer je niet zorgt voor de verbinding en het durven ontdekken en uitpluizen van jezelf in wie je echt bent en wat je wilt.

Verbinding & Balans in voelen & denken

De 2 heldere blauwe ogen hadden zich aangemeld bij mij met precies deze vraag, die voortkwam uit een verlangen naar een volgende stap, waarin het lijf wel mee moet willen kunnen, en vanuit het gevoel kunnen verbinden met wat je echt wilt en waard bent. Ervoor staan en in balans kunnen blijven.

En in die eerste sessie was duidelijk zichtbaar dat de verbinding er niet was. Dat het hoofd de boventoon voerde en letterlijk bepaalde dat het gevoel er geen ruimte kreeg. Elke vraag werd rationeel benaderd. Elk antwoord was rationeel gegeven.

Juist daarvoor is mijn eerste sessie die behoort tot de kick-off maand van 2-3 sessies. Het doorbreken van het rationele patroon, en je eerst direct weer laten voelen wat jou echt drijft en raakt.

Die 2 heldere blauwe ogen

Dus puzzelend ging ik met die blauwe ogen aan de slag. Ik veroorzaakte klapbanden bij de Ferrari opdat er spectaculaire uit de bocht vliegende situaties ontstonden. Gedwongen korte pitstops om opnieuw rond te kijken, de route te bepalen en te starten. Nieuwe wegen die gekozen kunnen worden. Net zolang tot we over die eindstreep komen waarop alles klopt en geen twijfel over andere route bestaat.

En wanneer die blauwe constant wegschietende ogen mij ineen keer strak aankijken weet ik dat de eindstreep bereikt is. En gepaard met die heldere oplichtende blik die spatten van energie, passen en volharding, komen de wel begeerde woorden:

Zooooo, die voel ik in één keer. Deze raakt zo enorm diep van binnen. Dit is ‘m. Ik weet het, want ik voel het.

Hij is zonder handrem erop weer onderweg

Zijn koers is duidelijk. Hij voelt en weet zijn werkelijke potentieel. Hij kan en wilt niet meer anders dan die te gaan benutten. Geen twijfels meer.

Aankomende maanden ga ik hem hierbij helpen. Zonder klapbanden, want die zijn niet meer nodig.

En nu jij

Wil je ook een ervaring in jouw route en koers die je eigenlijk te volgen hebt, omdat je weet dat er meer in je zit maar wat er niet uitkomt? Hoe je jouw begaafdheid naar een hoger level kan brengen?

Ik geef het je!

In december geef ik 4 keer een gratis workshop van 1-1,5uur waarin jij gaat ontdekken wat je nou precies wílt dat er uit gaat komen. 

Schrijf je nu in voor één van de vier data. 

Kleine groepjes, dus reserveer meteen jouw plek!

12-12 om 20:00 uur

14-12 om 14:00 uur

19-12 om 20:00 uur

20-12 om 13:00 uur

Mail/Dm mij en ik zet je op de lijst!

Tof als ik je dan ga zien!

Chat openen
Hallo,

Kan ik je helpen?