Die eeuwige ‘Ja maar, hoe dan wel?’, herken je die? Met maar 1 woord verander je alles!

“Ik hoorde je even niet, dus ik weet niet wat je zei”

Zegt ze, terwijl ze voorover buigt en me aankijkt aan de andere kant van het beeldscherm.

Ik knipper even met mijn ogen, die vochtig geraakt waren. En met een zachte glimlach om mijn lippen zeg ik tegen haar:

“Nee, het klopt dat je niks hoorde want ik zei niks. Ik kon namelijk even niks zeggen omdat je me raakte met je woorden.”

Haar ogen worden groot, en ze wordt stil. En ik vertel haar: ‘Het waren deze woorden die je net zei: “Ik weet niet hoe, en het kan me niet schelen ook hoe, maar het gaat gebeuren. Hier ga ik doorheen. Hier moet ik doorheen. Hier wil ik nu eindelijk eens doorheen.”

Tot vanmorgen kende ik haar nog niet persoonlijk. Het enige wat ik wist, was dat ze graag een matchcall wou voor de pilot van mijn nieuwe programma ‘Wie ben ik nu echt’.

Ze was uitgevallen en op zoek naar de uitweg
Uit haar burn-out.

Daarna uit haar bore-out

Daardoor gedwongen in een uitkering van de ziektewet.

Op zoek naar zichzelf
En op zoek naar groei. Een intens verlangen om weer te voelen dat je leeft, dat je onderweg kan zijn met jezelf en voor jezelf. Onderweg naar jezelf.

Jaren geleden had een praktijkondersteuner van haar huisarts haar ooit getipt op hoogbegaafdheid. Zo veel wat dat met zich meebracht. Positief zowel als negatief. En ze dacht toen, en hoopte echt, dat het zou helpen om die hoogbegaafdheid te snappen. Hoe meer ze erover zou lezen en begrijpen, voor zichzelf daarin zou uitzoeken, des te eerder zou ze de oplossing vinden voor wat haar in het leven niet zinde. Dacht ze. Maar nee. 

En nu zat ze nog vaster dan vast. Nog meer gedwongen afhankelijk van anderen – wat ze altijd zo geprobeerd had te voorkomen en nooit gewild had.

Zij, jij, ik.
En ik snapte haar zo goed. Die positie ken ik nog te goed van vele jaren terug.

Zoveel jaren geleden zat ik net zo klem als zij. Voelde ik me net zo kwetsbaar als zij. Net zo niet begrepen door iedereen waar ik mee te maken had als het ging om mijn gesteldheid en welbevinden als zij.
Klem, ondanks alles wat ik er zelf voor gedaan had om te voorkomen dat ik uit zou vallen.

Tot dat ene moment waarop voor mij de grens was bereikt, en ik alleen nog maar wou besluiten: wat ik ook doe, hoe ik het ook moet gaan doen, het gaat gebeuren. Ik ga hier door heen komen. Ik ga zijn wie ik hoor te zijn. Ik ga kunnen wat ik hoor te kunnen, ik ga doen wat ik hoor te doen.
Niet volgens de maatschappij, maar volgens mijn ware ik, zoals ik in de kern ben.

Niet “Hoe dan”, Maar “Hoe dan ook”!
Ik weet nog niet hoe, maar ik weet dat het gaat gebeuren.

Het resultaat? Dit zit volledig in mijn nieuwe programma ‘wie ben ik nu echt?’

Ik heb het aan mezelf bewezen, en laat dit nu keer op keer mijn klanten idem ervaren.

Deze dame voelde dit feilloos aan bij mij, wist dat ik dit mogelijk voor haar kon maken. En hoewel ze nu volledig klem lijkt te zitten door haar positie, zei ze die magische woorden waardoor ik weet dat zij alles mogelijk kan maken voor zichzelf:

“Ik weet niet hoe, en het kan me niet schelen ook hoe, maar het gaat gebeuren.”

Daarmee wist ik en voelde ik wat zij zal kunnen bereiken. Wat dit voor haar gaat betekenen. En raakte daardoor intens geroerd tot aan tranen toe en woorden die stokten.

Zij gaat er komen.

En zij weet dat nu ook bij mij.

En jij?
Herken jij dat je altijd zegt ‘Ja maar hoe dan’?

Wat nou als jij die ‘hoe dan’ nu eens loslaat, en gaat zeggen wat deze dame zegt. Wat ik vele jaren geleden heb moeten en dus durven zeggen.

Stel je eens voor…

Wat is er dan voor jou mogelijk en waar zul jij kunnen zijn straks?

Ik gun het je zo enorm!

Maar stop met zeggen “hoe dan” waardoor je stil staat (fixed mindset), en besluit met alles wat je in je hebt ‘Het gaat gebeuren, hoe dan ook!’ (growth mindset). En dan weet je nog niet half waar jij toe in staat bent. Ik weet dat wel  . En als je daaraan toe bent, en toe bereid bent; ik ontmoet jou graag de volgende keer in een matchcall!

Nou vooruit, 1x dan als je nu nog vraagt ‘hoe dan’=

Zo dan! => vraag direct je vrijblijvende matchcall aan met de knop hieronder!

Chat openen
Hallo,

Kan ik je helpen?