Business Mentor voor de Hoogbegaafden

        Leven & Ondernemen buiten de kaders en lijntjes

Het platform, de vrachtwagen, en dwarrelend blaadje. Het verhaal van mijn klant over balans, koers en verlangen

“Ik was een vrachtwagen die enorm belast was, en die is nu flink opgeruimd. Ik voel me bijna licht genoeg en verruimd om weer onderweg te komen.”

Onderweg waar naar toe? vraag ik.  En die vraag benauwd hem. Alsof hij het niet goed doet als hij dit niet aan mij weet te vertellen, legt hij uit. Hij ziet voor zich dat hij op zo’n weg is met van die hoge overhangende bomen aan weerszijden, en er daar maar  1 uitweg kan zijn. Maar 1 punt waarop hij moet willen afkoersen.

Op koers geduwd door die benauwende bedrukkende bomen.

Hij blijft teruggrijpen naar ‘dat platform’. Als hij daar maar staat en alles voor elkaar heeft. Met ‘dat platform’ bedoelt hij deze:

Het totaalbalans model is zijn platform. Hierdoor heeft hij inzicht gekregen in zijn grote hoeveelheid ballast die hij aan het meeslepen was waardoor hij zich die vrachtwagen voelde.

Ik zie hem alleen niet als een vrachtwagen. Als een log groot gevaarte wat elke keer echt even op gang moet komen bij een stoplicht voordat hij enigszins ‘on track’ is. Laat staan dat er de snelheid in zit, qua tempo als qua schakelen, die ik wel constant bij hem hoor en erkend heb.

Ik besluit hem uit te dagen in het SQ gedeelte van zijn ‘platform’, en begin hem te provoceren met zijn belemmerende overtuigingen en gedachten.  Hij is namelijk briljant in zichzelf van alles te laten geloven en vertellen omdat hem dat eenmaal onwijs geholpen heeft in het (over)leven.

Dit vind ik het leukste stuk van mijn werk. De kronkels van het brein mogen ontrafelen en zorgen dat je jezelf onder ogen komt in de bullshit die je jezelf voorhoudt. Wat er dan namelijk gebeurt, is namelijk zo gaaf!

In zijn ijzersterke beargumentatie en beredeneringen naar mij toe, die ontstonden vanuit het zijn van die vrachtwagen die weer onderweg kan mits hij op het platform goed staat, raakte hij ineens zijn verlangen zonder het door te hebben. Ik stipte hem aan, en met grote ogen op mij gericht kwam het verlangen binnen en raakte hem.

Hij wilt helemaal niet het logge apparaat zijn van een vrachtwagen. Maar het dwarrelende blaadje die elke keer op een zucht frisse wind weer enorm snel en hoog mee kan vliegen en de mooiste wendingen kan maken. Het blaadje wat zijn koers niet kent, behalve het klaar staan en gaan op die zucht wind, en de buitelingen maken die niemand verwacht.

Dus ja, hij weet wel zijn koers. Hij maait die rij bomen met 1 beweging weg, en zorgt voor vrijheid zodat er een enorm gezichtsveld kan ontstaan en elke zucht wind genomen kan worden.

Dit is zijn nieuwe platform; wie moet hij gaan zijn om dat dwarrelende blaadje te kunnen leven. Wat is er dan nog nodig in zijn totaalbalans, en welke doelen heeft hij hiervoor te stellen.

Het platform dient als RealityCheck, en laat je direct te weten hoe je ervoor staat. Hij is zo enorm waardevol, en kan je zoveel vertellen over jezelf, dat ik hem je deze zomer eenmalig los aanbied met een prachtige zomeractie! Hieronder lees je het.

Benieuwd wat jouw platform je gaat vertellen en hoe die eruit kan zien? Stap direct in via onderstaande knop en stuur me een mail dat je jouw plek geclaimd hebt zodat ik je gelijk alles kan toesturen.

Agenda Juli:

13 juli: Gratis Masterclass Leven zonder de handrem erop; stop met aanpassen en ga leven als je hoogbegaafde zelf => Informatie & Aanmelden

Chat openen
Hallo,

Kan ik je helpen?