Business Mentor voor de Hoogbegaafden

        Leven & Ondernemen buiten de kaders en lijntjes

Hoe je te laten horen als je niet weet wie je echt bent? Ik heb hier honderden hoogbegaafden over gehoord…

 
 
 

“Wil je me uitschrijven, ik krijg teveel emails van je”

“Waarom stuur jij zoveel mails als ik me eenmaal inschrijf voor je Masterclass?”

“Zo’n lap tekst kan mijn hoofd niet aan, daar heb ik de focus niet voor, kan je ook een korte versie sturen?”

Het was twee weken stil aan mijn kant…

En ondanks dat bovenstaande mails me altijd raken in mijn overgevoeligheid voor het ‘teveel’ zijn, was dat deze keer niet de reden…

En ja, bovenstaande reacties zijn er altijd, en zullen altijd mij even laten bibberen op de afkeuring die ik krijg wanneer ik besluit op mijn manier “aanwezig” te zijn.

Maar is het afkeuring? Nee, ieder van ons heeft te maken met afwijzingsgevoeligheid die zijn ontstaan door de afwijzingen waar jij als ‘onbewuste onbegrepen hoogbegaafde’ mee te maken hebt gekregen, als onze talent om hyperalert te zijn op onze omgeving en elke non-verbale signalen. Lekkere wisselwerking hebben die op elkaar…not!

Dus om hem even heel simpel en concreet te maken voor je; ik ben vroeger enorm vaak afgewezen op het ‘teveel’ zijn. Te vaak in het middelpunt staan door mijn ‘presence’ (zonder iets te doen!), en daardoor de overtuiging gekregen dat de wereld niet om jou mag draaien.

Tja, en met de positie die ik nu inneem en hoe ik mezelf daarin laat zien doe ik juist het tegenovergestelde, en kan het niet anders dan dat niet iedereen daar behoefte aan heeft. 

Maar voor hun doe ik het ook niet. En dat betekent dat ik het niet voor hun, als de mensen die me vroeger afgewezen hebben, ga laten.

Was ik daarom stil? Nee het tegenovergestelde is waar. Juist ik werd deze keer overweldigd door bepaalde ‘aanwezigheid’, en raakte gewoon echt even zo enorm vol in letterlijke (agenda) als figuurlijke zin, dat ik geen ruimte meer even voelde en kon nemen om mij te laten horen.

Daarover gesproken. Ik laat me vaak horen, en doe het enorm graag. Zeker in Masterclasses en via social media zorg ik enorm graag dat ik het podium pak als hoogbegaafde en het onaangepast leven voorleef. Dat ik echt wat betekenen in het doorbreken van het taboe, als de herkenning geven voor de erkenning van hoogbegaafdheid.

 
 
 
 
 
Nu waren de rollen echter omgedraaid; door me te laten horen in de Week van de Hoogbegaafdheid, ben ik overspoeld geraakt door alles wat ik mocht gaan horen!!

Honderden hoogbegaafden heb ik gehoord…

En echt, geen geintje, niks ‘teveel’ willen zijn nu en het ‘aandikken’… of opeisen dat nu de wereld om mij draait.

 

Ik werd overspoeld door aanmeldingen voor mijn masterclass, alle workshops die ineens uitverkocht waren, en alle gesprekken die daarna nog hebben plaatsgevonden vanuit die activiteiten of via mijn weggevers en alle vrijblijvende matchcalls om samen te gaan werken.

 

Ik heb zoveel gehoord dat ik overweldigd raakte. Niet vervelend overweldigd. Niet zo eentje die je lam legt en je overneemt. Maar zo eentje die je uren, dagen en weken achter elkaar het vuur geeft om door te kunnen gaan. Die je voed, en die door je associatieve brein je niet meer laat stoppen met voelen-denken-praten-horen. Zo eentje die in een hele korte tijd heel veel mogelijk maakt. Die je zoveel ineens kan laten doen, dat jij ineens voelt hoeveel mogelijk is bij jou.

 

En terwijl ik dit typ, krijg ik gewoon weer de rillingen ervan, schieten de tranen in mijn ogen, en voel ik zo immens wat dit voor je kan betekenen. Wat het voor mij betekende.

 

Ik heb weken “aan” gestaan, en mogen ervaren dat het er echt toe doet. Dat ik er echt toe doe. En dit had nooit kunnen gebeuren, als ik niet vele jaren geleden besloten heb dat ik ging stoppen met me aan te passen. Dat ik hoe dan ook, en wat ik er ook voor moest gaan doen, ervoor zou gaan zorgen dat ik weer ging begrijpen wie ik was en wie ik hoor te zijn. Wie ik echt ben.

 

En dit is wie ik echt ben. Die persoon die er echt toe doet voor vele anderen in zo’n week. Die nu vele kan bereiken met zich laten horen, en daardoor velen kan horen.

 

In één ding had iemand gelijk met zijn commentaar op mijn emails..De lappen tekst….

Ik haat schrijven! En ondanks dat ik weet dat velen genieten van mijn blogs en vooral mijn associatieve brein daarin, ik vind het een drama. De eeuwige strijd dat mijn hoofd sneller gaat dan mijn typende handen (ondanks typecursus en tig jaar ervaring!), die immense sprongen die eigenlijk niet uit te leggen zijn, alle verbanden die zo logisch zijn als je in mijn hoofd zit (wat je dus nooit kan), moeten toch gewoon in één verhaal te proppen zijn vind mijn systeem.

 

Ik zal blijven schrijven, maar ik zal nog meer gaan spreken. Want geloof me, dan kan je me zo veel makkelijk volgen en duurt het minder lang ondanks dat ik nog meer vertel in zelfs kortere tijd dan het lezen je nu kost… Klaar voor die uitdaging? Binnenkort deel ik er meer over.

 

Wat ik nu nog echt te delen heb, is dat ik eigenlijk beloofd had om in mijn eerstvolgende blog te laten horen wat er met mij allemaal gedeeld is vanuit de vele vele aanmeldingen en gesprekken waaruit zoveel informatie is gekomen wat je zal herkennen. Maar dit is bijna onmogelijk om in één blog met je te delen. Of in tien.

 

Pratend kan ik het wel, en ga ik er dus een andere invulling aan geven. Er is 1 ding wat je wel echt wilt horen, en wat uiteindelijk iedereen voor zichzelf moest concluderen en horen n.a.v. mijn Masterclass en workshops;

 

Velen denken dat als je maar alles begrijpt en zoekt over Hoogbegaafdheid, je dan gaat begrijpen wie je bent. De uitkomst is dat je juist erachter komt dat je helemaal niet meer weet wie je bent, omdat je ontdekt hoeveel je je altijd aangepast hebt. Uit alle verhalen hoorde ik eigenlijk dit;

 

“Maar wie ben ik dan nu echt?”

“En wat is er over als ik stop met aanpassen?”

 

Ik heb er een video over genomen waarin ik laat horen hoe dat voor mij gewerkt heeft, en wat het voor jou te betekenen heeft (ik zei toch dat ik me meer ging laten horen? Letterlijk dus):

 
 
 

 Dus ben je op het punt beland dat je verder wilt kijken dan Hoogbegaafdheid en wat jij daarmee zou moeten, omdat je verlangt om te ontdekken wie dan eigenlijk je ‘ware zelf’ is en wat dat inhoudt? Wat er voor jou echt gaat toe doen? Vrijblijvend ga ik dit met je onderzoeken in een matchcall wanneer je dit vragenformulier invult => Klik hier!

Met max 5 mensen wil ik dit aangaan in de pilotfase van mijn nieuwe programma ‘Wie ben ik nu echt?’, wil je hier een onderdeel van kunnen zijn en profiteren van een ‘pilot-prijs’ omdat ik nog geen website pagina ervoor heb en ook niet alles kan laten zien nu van te voren? Meld je dan zo snel mogelijk geheel vrijblijvend via het formulier en ik kom op de lijn!  

Chat openen
Hallo,

Kan ik je helpen?