Hoe kattengejank je jezelf kan laten begrijpen als Hoogbegaafde; het heeft alles te maken met je gebruiksaanwijzing!

23:02

Alles staat wagenwijd open, in de hoop nog enige wind te voelen, als er 2 verscheurende kreten ineens naar binnen gebombardeerd raken en de stilte veranderd is in een oorlogsgebied. Alle rust die zo welkom was en waar ik al lekker in weggezakt was om er even niet te zijn is plotsklaps over. En ik hoor mezelf denken; Waarom is het nooit even normaal bij mij??

Dit was gisteravond, om 23:02, en was letterlijk niks anders dan 2 katten die besloten hadden zich te laten horen tegenover elkaar. Zich te laten zien aan elkaar. Zonder enige gene staan zij voor wie zij zijn, laten dat de hele buurt horen, en maken ze toch een hels kabaal erbij om dit te bevestigen; Hier ben ik!

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

“You have to make some noise to be heard”

Think about it….That’s it.

Het enige wat zij doen, is bestaan en daarmee gewoon staan voor zichzelf. Ze laten zich zien én horen. En na 2 dagen waarin ik zelf in een 2-daagse Mastermind coaching heb gezeten en alles draait om ‘wat laat jij zien, wie ben je nou eigenlijk, wat drijft je en wat heb je te doen’, kan het niet anders dan dat die katten gisteravond deze boodschap met een hels kabaal moesten bevestigen en overbrengen;

Wie ben je nu eigenlijk?

Ik weet niet hoe het voor jou is, maar voor mij kan die lat heel hoog liggen. Natuurlijk heb ik blinde vlekken, maar soms wou ik weleens dat ik wat meer blinde vlekken had en dat ik ze vooral niet doorhad. Ik vind het namelijk helemaal niet tof om fouten te maken, of dingen te weten die ik niet goed genoeg nog doe maar wel doe. Een geweldige vraag in de start van mijn 2-daagse maakte dat al direct duidelijk; ‘Wat wil je niet dat ik zie als ik 2 dagen bij jou in huis ben’?

Het is meer dan faalangst..

Nou…Dat je ziet wat nog niet goed is en wat ik zelf allang zie. En nog erger; dat jij dingen kan zien die ik niet zie… (ik haat het om fouten te hebben die ik mogelijk had kunnen voorkomen maar niet gezien heb!)

Nu weet ik zeker dat jij echt stuitert en schreeuwt vanbinnen bij mijn antwoorden op die ene vraag; JA…DAT… Verschrikkelijk!! Echt niet…. Gaan we niet doen!

Waar of niet?

Hoe ik dat weet? Net zoals het juist het werk is van mijn coach, om te kunnen zien wat ik niet zie, is het ook mijn werk 😉 Net zoals ik vol spanning en angst weken naar de 2-daagse heb toegeleefd juist om die reden, voel jij die angst ook als je tegenover mij zit en uitgenodigd en uitgedaagd word om jezelf onder ogen te gaan komen. Jezelf te gaan leren kennen.

Na tientallen jaren van falen en teleurstellingen op wie jij bent doordat je niet gezien werd en je altijd anders hebt gevoeld, is het gewoon rete eng om dat toch aan te gaan en te gaan ontdekken wie jij nu bent en hoe jij beter voor jezelf kan gaan zorgen in wat JIJ nodig hebt.

Hoogbegaafd zijn is één…

Hoogbegaafd doen is twee… Het kan een opluchting zijn om na leven lang vechten in jezelf en met de boze buitenwereld erachter te komen waarom je altijd zo anders bent geweest. Het is nooit zo genoemd, en het is zelfs mogelijk ontkend, maar je voelde het altijd wel. En nu weet je het, en nu weet je mogelijk ook hoe weinig je weet over jezelf en wie je bent. Nu weet je waarschijnlijk al steeds beter wie je vooral niet bent, en hoe weinig je nog jezelf kent.

Dus wie ben je nu eigenlijk als je Hoogbegaafd bent en doet?

Als jij nou net als die kat op straat zonder gene en zonder je iets aan te trekken van je vrouwtje (en de hele buurt, want jeetje wat kunnen ze een herrie maken!) die lekker in de welkome rust aan het wegzakken was, voor jezelf kan gaan zorgen in wat jij nodig hebt en dit jezelf kan toestaan ondanks wat een ander ervan vind. Hoe zou dit dan voor jou zijn?

Just think about it…

P.s. De kat zet zichzelf in de spotlight, omdat die weet wie hij is en hoe die als kat functioneert. Hij is trouw aan zijn DNA. Deze woensdag is er nog een enkele plek voor de workshop die jou direct daarin, de ‘wie ben ik’, verder gaat helpen met een bizarre prijs van 29,95 door 80% zomerkorting MITS je ons helpt in deze try-out fase. Lees hier verder en ook voor de enige andere datum waar nog enkele plekken beschikbaar zijn:

Met warme groet

Riejanneke

Chat openen
Hallo,

Kan ik je helpen?