Business Mentor voor de Hoogbegaafden

        Leven & Ondernemen buiten de kaders en lijntjes

Ik heb iets te bekennen over Hoogbegaafdheid en mijzelf! Ik ben niet wie jij denkt dat ik ben…

Ik heb iets te bekennen over hoogbegaafdheid en mijzelf

Ik ben het niet.

Het heeft me jaren gekost om het toe te geven aan mezelf, en uiteindelijk nog geen jaar om het weer op te geven en me ervan los te weken.

Ik dacht het eerst echt te zijn, en terwijl ik ervoor ging staan, voelde ik me juist klein. Voelde ik het me juist niet.

En toen zei hij het ook. Een klant bevestigde het laatst; “waar in dit hele traject gaat het nou helemaal om hoogbegaafdheid? We hebben het er helemaal niet over…”

Ik ben niet wie je denkt dat ik ben. Ik ben niet de hoogbegaafdheidsexpert en specialist, waarvoor je mij mogelijk wel ziet!

Ik niet. Ik ben dus ook niet diegene die er alles van weet en ermee opstaat en weer mee naar bed gaat.

Ik weet niet alles, en ga het ook niet weten.

Nog sterker: ik wil niet!

Ik ben het: anders. Het begon 3 jaar geleden dat ik kleur bekende. Ik deed het gewoon beter als ik alleen maar met hoogbegaafden werkte. Daarnaast gaat echt mijn enorme vuur schreeuwen als het gaat om het taboe wat hangt op hoogbegaafdheid en hoe weinig mensen het er echt over durven te hebben en het te laten zien. 

Hoogbegaafdheid was mijn ding

Dus ik stond op, en noemde mij hoogbegaafdheid expert. Nee, niet specialist. Want ik had de papieren niet.

En staande tussen al de professionals waarvan vele allemaal papiertjes hadden, voelde ik me eigenlijk niks voorstellen. Want ik weet niet alles.

Imposter syndrome, want ik ben en ken niet alles. En dat “alles” is gemeten aan de hoeveelheid theoretische en wetenschappelijke kennis waarmee mijn collega’s uit het werkveld naar buiten kwamen en zelfs soms mij op wezen. Of nog steeds op wijzen.

Mezelf opgeven. Dus durfde ik het niet meer te zijn. Want vond ik toch echt wel dat ik daarvoor net zoals hun moest zijn; minstens dag in dag uit ermee bezig willen zijn en je constant erin willen scholen en verdiepen.

“Boring!! Moet ik dat dan echt gaan doen??!! Oh mijn god wat saai!”

Ik moest aan mezelf bekennen dat ik zo’n persoon echt niet kan en wil zijn..Dus gaf ik de naam op, en weekte me er zelf van los. 

Ik ben geen Hoogbegaafdheid expert. Laat staan een specialist.

Maar ik ben wel tot in mijn vezels hoogbegaafd. Wat dat dan inhoudt? Dat ik het leef. Dat ik het adem. Dat ik het BEleef.

Ik durf het verder op te zoeken. Anders op te zoeken. Dat ik verder ga dan de letters op papier en alle theoretische en wetenschappelijke inzichten. Dat ik het onderga. Dat ik het opzoek in het ‘doen’, in het leven.

Dat ik tegen de grenzen wil aanlopen in deze maatschappij en mijn leven, en er tegen aan wil schuren om op zoek te gaan naar de scheuren om er door heen te breken. Of het te gaan laten scheuren door mijn schuren.

Ik wil het taboe doorbreken. Hoe? Door het te laten zien. Te laten voelen. Met storytelling. Video’s met ‘life-experienced teaching’. En natuurlijk door het te laten ervaren met mijn programma’s.

Want gaat het uiteindelijk om hoe jij hoogbegaafd bent? Nee. Ga je jezelf daarmee identificeren? Ja, natuurlijk! Want je bent zo vervreemd geraakt van jezelf door het levenslang aanpassen dat je niks meer van jezelf herkent maar wel van alles wat past bij hoogbegaafdheid.

Maar je bent het niet. Het is niet je identiteit.

Waar het dan wel om gaat? Wie jij eigenlijk echt mag zijn, met het gegeven dat je hoogbegaafd bent. 

En nog beter: wie je eigenlijk echt KAN zijn. Want laten we wel wezen, hoeveel heb jij van jezelf verstopt met het aanpassen wat eigenlijk verlangt eruit te komen?

Wie jij echt kan zijn, is wat ik noem ‘compromisloos jezelf zijn’. 

Ik ben compromisloos mezelf, en daardoor juist geen HB expert of specialist, al durf ik te garanderen absurd veel te weten over het hoogbegaafde leven.

Ik ben de life-experienced teacher, en voor mij is dat precies wat ik wil en nodig heb om echt aan de wereld te kunnen laten zien en te ervaren wat hoogbegaafdheid is. Niet vanuit de kennis, maar vanuit de kunde van het Zijn. 

Compromisloos jezelf kunnen zijn, de spelregels. Een van de voorwaarden van mijn compromisloos kunnen zijn, is mijn impulsiviteit en die alle vrijheid en ruimte geven die het nodig heeft. Voor mijn vele kronkels in mijn hoofd, het razendsnelle denken, de duizenden ideeën, en het briljante dat ik daaruit te bieden heb. Zonder er op voorbereid te zijn, of zelfs maar klaar voor te zijn. 

En dat is wat ik doe. Dus staat er een winkans op jou te wachten voor mijn nieuwe online training die aankomende week gelanceerd gaat worden met een bizarre korting (impulsief!) en jou wel eens precies dat kan geven wat mijn klant ook ontdekte in het begin van deze blog: 

“waar in dit hele traject gaat het nou helemaal om hoogbegaafdheid? We hebben het er helemaal niet over…”

“Het heeft allemaal te maken met mij, wie ik ben of denkt te zijn, en wie ik kan en eigenlijk wil zijn, en wat ik daarvoor dan te doen heb”

Het briljante waarnaar ik altijd op zoek ben bij mijn klanten, zit dus niet in hoogbegaafdheid zelf, maar in jou.

En de gave die hoogbegaafdheid heet, mag je ervoor in gaan zetten. 

Eindelijk je talent voelen én leven? Dáár ben ik de expert van. Ik ben je specialist om te gaan leven vanuit de enorme potentie die er in je zit. Ik wil altijd het briljante in jou vinden!

Deze maand ben ik de 40-jarige life-experienced teacher geworden, en krijg je 40% korting op de pilotprijs mits je je aanmeld voor de vrijblijvende groepscall op 30 of 31 mei om 20uur en zo de mogelijkheid te hebben om bij de eerste pilotronde van de training in te kunnen stappen. Lees, ervaar en ontdek de winkans hier:

 

Agenda – Mei-Juni:

Mei: Laatste instapmogelijkheid pilotronde start nieuwe programma 100% Unapologized Jezelf Zijn!
          Alleen deze pilotronde tegen scherp gereduceerde pilot prijs => Vrijblijvende Matchcall!    

Maand Mei-Juni; lancering nieuwe online training mét live sessies; meld je interesse voor 30-05 en ontvang 40% korting bij start van de deelname begin juni!

12 juni: Gratis Masterclass Leven zonder de handrem erop; stop met aanpassen en ga leven als je hoogbegaafde zelf => Informatie & Aanmelden

 
Chat openen
Hallo,

Kan ik je helpen?