Je bent geen Generalist, bullshit! Hou op jezelf hier klein te houden…

“Ik ben een generalist, dus ik kan van veel een beetje maar niet heel goed.”
 
Als je dit gelooft, heb je nog geen flauw idee van hoe briljant je eigenlijk bent!
 
Te snel uitgekeken
Natuurlijk ben je dit gaan geloven, en heb je het ook maar aangenomen omdat je ondertussen wel al weet dat je niet zomaar in 1 ding geïnteresseerd bent. Hoe vaak dit je al in de weg heeft gezeten als je weer ergens op uitgekeken bent en je de drang naar vernieuwing alweer voelt.

Trucje geleerd
Tja, en dan word je bang. Want wat als dit het weer niet is? Wat als je weer na enkele maanden het saai gaat vinden en moet constateren dat je er op uitgekeken bent? Je het trucje alweer kent..

Doel van de Generalist
Je kan toch niet weer gaan switchen?
Ondertussen ben je gaan geloven dat het aan jou ligt, en daar geeft mogelijk “De generalist” antwoord op.
 
Google zegt namelijk:
Wat betekent generalist?
 
Je bent generalist wanneer je je niet direct in een bepaalde richting hebt gespecialiseerd, maar wanneer je breed inzetbaar bent op meerdere terreinen. Je bent veelzijdig, houdt zich bezig met meerdere vakgebieden en je concentreert je op de hoofdlijn.
 
Door het vastlopen
En dus hoor ik vaak dit antwoord als iemand hier veel op vastgelopen is in zijn leven en nu niet meer durft te dromen en te kijken naar wat die echt wilt en verlangt. Want hoe weet je dat dan? Tot nu toe heeft het alleen maar tegen je gewerkt.

Op de verkeerde plek zijn
Je verschuilen achter het zijn van een Generalist, zorgt er alleen maar voor dat je jezelf ernstig tekort doet en zo nooit kan gaan staan voor jezelf en kan gaan werken aan je eigenwaarde. Je staat namelijk op het verkeerde podium, je hoort hier niet. Je bent geen generalist, maar een hoogbegaafde.
 
Waarom jij geen generalist bent volgens mij!
En hier zie ik het anders. Een generalist wat van veel een beetje weet, echter zijn alle hoogbegaafden die ik spreek geen mensen die ‘een beetje’ weten, maar eerder ‘gespecialiseerde generalisten’. Dus mensen die veel van veel weten.
 
Je houd jezelf klein
En hier maak je zelf de fout, want je vergelijkt jezelf met een groep volk die niet dezelfde capaciteiten heeft zoals jij. Niet hetzelfde diepe denkvermogen. Niet dezelfde leerhonger, leer- & nieuwsgierigheid. Niet op dezelfde manier “aan” kan staan en zoveel kan opslurpen en opzuigen aan kennis & kunde, wanneer die maar intrinsiek gemotiveerd en gedreven is.
 
Onbevangen “aan” staan
En met deze attitude werd je geboren, maar waarschijnlijk niet goed begeleid, waardoor je jezelf maar passend hebt gemaakt voor het systeem en de maatschappij, zodat je wel hopelijk tot je recht zou komen (wat juist niet gebeurd is!)
 
Zie maar eens wat Webb benoemt als één van de kenmerken van Hoogbegaafde kinderen;
  • Brede interesse:
    Hoogbegaafde kinderen hebben vaak bredere interesses en een erg grote nieuwsgierigheid. Sommige hoogbegaafde kinderen richten zich (tijdelijk) helemaal op één onderwerp en gaan hier erg in op (dit wordt soms als autistisch gedrag geïnterpreteerd). Andere hoogbegaafde kinderen wisselen van de ene naar de andere interesse, dit kan op de omgeving ongeorganiseerd en chaotisch over komen.

See the picture?
Herken je de generalist erin? Maar tegelijk de specialist?
Je bent dus niet bedoeld voor 1 vakgebied, 1 interesse, 1 hobby, 1 levensstijl, 1…,1…1…,
 
Belemmerende gedachten & overtuigingen
Hopelijk snap je ook nu direct waar al je uitspraken en gedachtes als ‘waarom maak ik nooit iets af’, of ‘ik wil teveel tegelijk’ en ‘niks kan normaal of blijvend zijn bij mij’ vandaan komen. En dat het laatste wat je moet willen, is dat je hoopt dat jij “normaal” en “gemiddeld” kan zijn. Of verlangen naar “rust, in balans, 30jr dezelfde baan” wat je niet moet hebben.
 
Je bent het niet
Het past je niet. Het komt je niet goed toe, en zal je nooit tot je recht laten komen.
 
Vastlopen als patroon
En nog erger, juist daar raak jij jezelf helemaal kwijt en zal je keer op keer in een Bore-out en Burn-out raken, omdat je niet doet waarvoor je juist wel gemaakt en bedoeld bent.
 
Wat je wel kan zijn
Uit een een vragenformulier voor een sessie met mij kwam het antwoord waarvan ik denk dat dat het juist precies is en zou moeten zijn, en ik het jou ook echt gun en weet dat het kan omdat ik het zelf (en al mijn klanten) doe:
 
Ik wens inmiddels niet meer dat het overgaat en dat het kalm en rustig wordt, ik wens eerder dat ik een gordel kan omdoen in de achtbaan van mijn leven en kan genieten van de turbulente rit. Want ik ambieer absoluut geen saaie route.
 
De vergelijking met een achtbaan
En weet je wat een achtbaan een echte niet te vergeten ervaring geeft met de meeste impact? Als je niet van te voren weet hoe de route van de baan is, en hij constant zomaar van koers veranderd en verrassende effecten erin heeft die je niet kon voorzien.
 
Je bent afwijkend, that’s the fun!
Voel je hem? Je kan dus niet je route voorzien. Je bent bedoeld voor gekke loops, bochten, 180 graden draaien, achteruit ipv vooruit etc etc. Inc een portie snelheid die vooral ontstaat in het begin door het vrijkomen van een grote hoeveelheid energie.
 
Dezelfde achtbaan bestaat niet
En er is geen achtbaan hetzelfde. En er is ook geen een zoals jij.
Dus je hebt in te stappen in je eigen achterbaan, en de meest gave ‘track’ die jou in beweging houd te creëren, waarbij je echt wel hoger mag uitstijgen dan de rest. Daar is jouw zicht het beste.
 
Ja maar…
En voordat je nu gaat zeggen; “ja maar Riejanneke, elke achtbaan gaat eerst met een rustig gelijk trappend systeem omhoog voordat de energie vrij komt. In een rustig tempo, waarin alles te overzien is eerst.”
 
Bouw hem nu eens zelf!
Klopt, dat is wat ik doe met mijn progamma ;-). Ik bouw samen met jouw die aanloop & opbouw, zodat je daarna zonder moeite of energievretende trucjes keer op keer in de achtbaan van je eigen leven kan stappen en kan genieten en gebruik maken van een “hell of a ride”.
 
Ik wil altijd het briljante in jou vinden! Ga je mee op avontuur?
=> Vrijblijvende Matchcall

Agenda April – Mei:

April: Laatste instapmogelijkheid pilotronde start nieuwe programma 100% Unapologized Jezelf Zijn!
          Alleen deze pilotronde tegen scherp gereduceerde pilot prijs => Vrijblijvende Matchcall!    
April: Alleen deze maand !! 50%korting !! 6mnd Groepscoaching inc online trainingen:Creëer je ideale anders bedrade balans”. Om het beste uit jezelf te halen, moet je het beste voor jezelf doen en je balans => Contact
 

2 mei: Gratis Masterclass Leven zonder de handrem erop; stop met aanpassen en ga leven als je hoogbegaafde zelf => Informatie & Aanmelden


9 Mei: Ik word 40! En dit ga ik met jou vieren! Houd mijn socials in die gaten! Ik wil jou erbij hebben om het te vieren!
Chat openen
Hallo,

Kan ik je helpen?