Business Mentor voor de Hoogbegaafden

        Leven & Ondernemen buiten de kaders en lijntjes

Onderkend & Miskend Hoogbegaafd; als je kracht jouw grootste probleem is

Witheet kwam ik thuis….De zoveelste die zei dat juist mijn kracht mijn probleem was.

Ik voelde me al zwak en anders omdat niks normaal ging bij mij; het structureel vastlopen, altijd wel iets met mijn gezondheid, constant het gevecht met mijn gewicht en energie. En nu durfde zij te zeggen dat mijn laatste kracht en houvast, mijn vele ambities en potentie, niks anders was dan het overschatten van mijn capaciteiten en het onderschatten van het moederschap.

Daarom zou ik gezondheidsklachten, overgewicht, burn-out/bore-out en depressieve gevoelens hebben…

(Nee, ik ben ‘gewoon’ hoogbegaafd. Kom ik later zelf achter)

Dit zijn de eerste alinea op mijn ‘over mij’ pagina. En vandaag kan ik niet anders dan hem even moeten teruglezen omdat ik een herinnering tegenkom op Facebook:

Onderkend & Miskend Hoogbegaafd; als je kracht jouw grootste probleem is

4 jaar geleden.

Het enige wat ik wist, was dat ik MOEST gaan starten voor mezelf. Het moest, als ik niet nog meer wou vast lopen of opnieuw burn-out of bijna depressief wou raken.

Een burn-out, die later eerder een bore-out bleek te zijn.

Wist ik al precies wat ik ging doen? Nope. Ik was zelfs nog net niet klaar en gediplomeerd met mijn studies voor Integrale Leefstijl- & VitaliteitsCoach & Trainer.

4 jaar later.

Dit had ik in ieder geval nooit verwacht!

Want, vanmiddag heb ik de eerste gegeven, en vanavond is de laatste aan de beurt: Dé Masterclass Leven zonder handrem voor hoogbegaafde volwassen. En leer ik ze authentiek en ontspannen zichzelf te gaan zijn.

Hoe cool is dat!! En hoe ik dat ben kunnen gaan doen? Door “unapologized” authentiek mezelf als hoogbegaafde te gaan zijn. En daarvoor was dat moment van ‘witheet zijn’ ongelooflijk hard nodig, zodat ik automatisch door de herinnering van Facebook er naar toe getrokken werd.

“Unapologized authentiek mezelf zijn als hoogbegaafde”. Hoe dan?

Ik wil je meenemen in de stappen die ik ervoor gezet heb, en wat het mij gebracht heeft.

En het begon echt met het witheet zijn. Waarom? Dit schrijf ik iets later:
Binnen 10 minuten had ik door dat ze me niet begreep, me niet serieus nam. Het generaliseerde, en mijn gevecht met mezelf bagatelliseerde. De zoveelste die me niet zag.

Je hebt een keuze

En op dit moment had ik 2 keuzes; het opgeven van mezelf, wat niks anders zou betekenen dan verloochenen van mezelf en gaan geloven en ernaar leven dat ik niks voor stel. Of toegeven aan mijzelf dat ik het al binnen 10min wist, en blijkbaar toch elke keer niet luisterde (want dit gebeurde me altijd al), waardoor ik eigenlijk deze strijd over mezelf afriep.

Ik denk dat je al kan raden voor welke optie ik gekozen heb 😉

En anders wil je er vanavond zeker nog even bij zijn als ik de laatste masterclass geef want daar heb ik het uitgebreid over wat je eigenlijk allemaal al kan doorzien en wat je jezelf elke keer daarin aandoet.
De keus was eigenlijk heel simpel; ik luister niet naar mezelf en wel naar een ander, waar de ander ook niet naar mij luistert OF ik ga gewoon eens luisteren naar mezelf en ontdekken wat dat voor mij kan gaan doen.

Jezelf beperken of jezelf bevrijden

Voel je het immense verschil en waarom de een enorm destructief voor je kan zijn en de ander juist bevrijdend en verrijkend?

Bevrijd jezelf met 1 beslissing

Die beslissing heeft gemaakt dat ik ook kon gaan besluiten dat ik niet in de cultuur ooit zou passen waar ik werkte als wijkverpleegkundige. IK paste daar gewoon niet.

En die beslissing maakte dat ik besloot volledig te durven te gaan voor mijn verlangen naar autonomie.

En die beslissing maakte ook dat ik eerst een praktijk had in Integrale Leefstijl, toen interventies in groepen gaf, daarna nog doorbraak sessies op persoonlijke groei uitvoerde, halverwege 2-jarige interventies er ineens mee stopte, zeer kort me richtte op morbide obesitas, daarna EigenWijze Balans & Leefstijl voor Hoogbegaafden, ergens nog online trainingen ingericht had, toch nog 3 totaal verschillende nieuwe cursussen erbij ging doen, om uiteindelijk volledig vervuld en voldaan neerzeeg in:

Onderkend & Miskend Hoogbegaafd; als je kracht jouw grootste probleem is

Wat ben ik dan nu?

Echt heel veel en van alles, maar vooral een Unapologized Hoogbegaafde Authentiek IK. Die je uit haar bed mag rukken wanneer je iemand hoort zeggen dat ze zichzelf niet kunnen zijn omdat ze altijd met de handrem erop leven.

Ik weet wat werkt

Maar wat ik vooral weet, is wat NIET voor je werkt, en hoe je erachter kan komen wat WEL dan voor je werkt. Hoe jij anders bedraad bent, en waarom jouw TotaalBalans en al je zijnskenmerken + hypergevoeligheden (Dabrowski), volledig elkaar bepalen en daarmee in stand kan houden dat je je altijd aanpast en niet meer voelt dat je leeft als jezelf.

En weet je, het begint met die ene beslissing…

Ik kan je helpen met het maken van die beslissing zonder zo witheet te hoeven worden als mij gebeurde, door je de inzichten te geven in wat dus NIET voor je werkt.

Enige beslissing die je nu dan hoeft te maken? Mij een e-mail sturen, dan kijk ik met je mee!

Chat openen
Hallo,

Kan ik je helpen?