Business Mentor voor de Hoogbegaafden

        Leven & Ondernemen buiten de kaders en lijntjes

Wie jij kan zijn…. Hoe dan? Hoe weet je waar jij je bed voor wilt uitkomen?

Ik zit rustig, ik oog rustig, ik blijf rustig, terwijl ze me vraagt of het klopt. Of we hem nu getackeld hebben. Het lijkt of ik niet erdoor geraakt word. Het me niet “aanzet”.

Maar, terwijl ik visualiseer wat de impact is van wat hier uitkomt, en me besef wat dat dan betekent en van me vraagt, voel ik de buikpijn en versneld mijn ademhaling. Juist alles staat “aan” en op scherp, en in mijn hoofd zie ik een razendsnel tempo alles van wat dit teweeg gaat brengen. Wat dit mij gaat brengen.

Mijn meest ideale klant, waarvoor ik de sessie had aangevraagd, zodat ik ook helder zou krijgen wat ik het MEEST LIEFST doe, bepaalt ook wie ik daarvoor moet gaan zijn. En dat vind ik toch rete spannend even!

Dankzij deze briljante coach, heb ik nu bijna een klein jaar geleden besloten om voor het eerst echt te durven kiezen voor een klant waar ik verliefd op kon zijn. Een business neer te zetten waar ik verliefd op zou zijn.

En de enige manier waarop dat zou gaan lukken, is door te kiezen voor mezelf. Te kiezen om alleen nog te gaan doen wat ik echt wil. Waar ik in geloof en voor wil staan. Waar ik echt verliefd op ben en gewoonweg briljant in ben.

Tja, allemaal leuk en aardig hoor, maar HOE DAN?!!!! 

Hoe weet ik dat dan? Hoe moet ik dat doen dan? Hoe kom ik erachter dan?

Mocht je op dit moment denken “Nou precies dat!”

Dit is precies wat ik van elke klant hoor, en het is precies waar ik ook keer op keer ben geweest. Ik gewoon ook…

Maar weet je, het begint echt gewoon met een besluit. Een besluit die zegt dat je nu bereid bent om te gaan kiezen voor jezelf. En dus ook opvolging gaat geven aan wat jij eigenlijk te doen hebt, en keer op keer gehoor te gaan geven aan dat wat er binnen in jou leeft. Dat gevraagd word om ontdekt te worden. Door jou. En er ruimte aan te geven.

Keer, op keer, op keer, op keer. Waarom?

Je hebt je onwijs goed aangepast. Je hebt tig strategieën ingezet om er wel tussen te passen en bij te horen. Je hebt het precies zo gedaan, zoals je is geleerd en voorgedaan werd door alle anderen.

Maar jij bent hun niet, en dat weet je.

En om erachter te komen wie je dan eigenlijk wel bent, hoe het is om jezelf te kunnen zijn, maar je keer op keer ontdekken wat er NIET voor je werkt, en waar het nog niet jou raakt op wat je eigenlijk echt in je hebt zitten wat eruit wilt komen.

Weet je nog mijn blog over die ui? Ook hier heb je al die aangeleerde lagen en strategieën af te pellen. Je hebt geweldig van jongs af aan geleerd hoe het leven zou moeten zijn, hoe het hoort (school-opleiding-werk-carriere-huisje-boompje-beestje…=volmaakt toch?!) en hoe het voor je zou werken. En dat doet het niet. 

Deze coach heeft ervoor gezorgd dat ik keer op keer wist wat het NIET voor me was. Dat ik elke keer voelde dat het niet is wat ik echt te brengen en te doen heb, en het te snel een als een ‘trucje’ zou voelen. Iets wat ik denk goed te kunnen en te willen, maar binnen een paar maanden zijn glans kwijt is. Conclusie; het was gewoon iets nieuws, en het kan prima succesvol zijn, maar het laat jou niet succesvol voelen.

Je hebt dus door de sneeuw te gaan ploegen, zonder dat het pad zichtbaar is, of je het pad kan volgen dan wel afkijken van een ander. Naar je eigen top van de berg waar jij je wel succesvol gaat voelen. 

En precies dat heb ik het hele jaar gedaan. Keer op keer op keer. Voelen wat klopt, en vooral wat niet. Wat werkt, wat juist niet. Durven onderweg te blijven gaan, door de sneeuw heen ploegen, alleen. Uitglijden, en toch blijven opstaan. Omdat je besloten hebt echt voor jezelf te kiezen en te gaan. 

Nu, bijna dat jaar later, heb ik in die sessie even op de top gestaan. Heb ik gezien wat het uitzicht is, wanneer ik de plek inneem die nu in handbereik ligt. Heb ik gevoeld, wat dat inhoudt in wie ik kan zijn als ik dat doe. De persoon die ik wil en moet zijn, om de verantwoordelijkheid te kunnen dragen van wat ik echt voor anderen te doen en te betekenen hebt. En die verantwoordelijkheid geeft me even buikpijn, omdat ik me besef: “Verrek, dit heeft nog niemand gedaan”.

En ik besef me dat dat precies is wat ik wil, en daarmee wie ik wil zijn. Weet jij het?

Chat openen
Hallo,

Kan ik je helpen?