Business Mentor voor de Hoogbegaafden

        Leven & Ondernemen buiten de kaders en lijntjes

De angst voor mij werd hardop uitgesproken. Maar deze keer gaf het me een zucht van verlichting. Een bevestiging van wat ik altijd gevoeld en geweten heb.

Ik stap van het podium af. En ik sta nog na te trillen op mijn benen, als dit is wat ik het allereerste te horen krijg:

“Als ik heel eerlijk ben, was ik zonet ook bang voor je toen ik je voor het eerst zag.” 

Er ontsnapt me een zucht van verlichting. Niet alleen omdat ik zojuist voor het op het podium gestaan heb voor het kritisch oog van spekerscoach Hiske en een hele groep. Nee, de reactie is opluchting die voortkomt voort uit de gedachte: Zie je wel, ik ben niet gek: mensen vinden me echt overweldigend als ze me voor het eerst zien.

 

Ik ging staan op het podium

Afgelopen vrijdag was mijn eerste dag van ‘van pitch tot podium’ van mijn sprekerscoach. Ik geloof heilig in de kracht van spreken. En niet zomaar een beetje. Ik wil het groots. Ik wil het met impact. Ik wil het echt krachtig.

Mocht je dit allemaal teveel krachttermen vinden en dat ik nu wat hoog van de toren blaas, mooi! 

Kracht is het probleem?

Als er namelijk iets is wat ik heb mogen leren de laatste jaren, is dat mijn kracht NIET mijn grootste probleem is maar juist mijn extra potentieel. Hij biedt de oplossing van mijn worsteling dat er niet uitkomt wat er meer in me zit. En het verlangen om daarvoor te gaan staan.

En het voelt zelfs niet meer als een verlangen, maar als een moeten. Ik ben hiervoor gemaakt. Het is het kaliber dat ik ben.

De bevestiging hiervan

Dat werd me bevestigd met juist die bovengenoemde woorden die ik als allereerste terug kreeg nadat ik voor het eerst mijn pitch daar hield, afgelopen vrijdag.

Nu ga ik mijn pitch niet hier helemaal uitschrijven voor je, maar wil je hem echt wel even zien om te begrijpen waarom juist die woorden dit met me deden:

 

Want die woorden, die eerste reactie, bevestigden namelijk wat er al mijn hele leven vaak is gebeurd. Wat de kernboodschap is geworden van mijn pitch die ik vrijdag hield: 

Ik ben teveel, en mensen zijn bang voor me. 

Het teveel zijn, is iets dat mensen onbewust aanvoelen en niet begrijpen. 

En het gebeurde, zonder dat ik iets deed of me ergens bewust van was, en maakte me altijd onzeker. Ik zocht altijd naar de oorzaak of aanleiding.

Wat deed ik, dat blijkbaar te krachtig overkwam, zodat mensen mij op afstand hielden?

Het gevolg

Ik ben na een tijdje zelfs gaan geloven dat ik gewoon altijd moet oppassen. Het was namelijk onzichtbaar, ontastbaar en ongrijpbaar. 

Het was er gewoon zomaar, en het werd me aangerekend. Ik werd uitgesloten, en er werd van alles over mij gevonden, ook door mensen die niet echt contact met mij hadden gehad.

Het heeft me zoveel pijn gedaan, zoveel mezelf gekost, dat ik het ONT-ZET-TEND spannend vond om juist dit als basis van mijn pitch te gebruiken en het zichtbaar te maken. 

Onzichtbaar wordt zichtbaar, en daarmee ook ik

Het zichtbaar en bespreekbaar te maken door erover te pitchen.

Ik kon me niet kwetsbaarder voelen. De gedachte kwam langs dat ik me aanstel, en overdrijf. Het groter maak dan het is.

Je snapt nu misschien wel de gedachte ‘zie je wel, ik ben niet gek’ op het moment dat deze voor mij onbekende vrouw dit als eerste aan me teruggaf. Het is er echt.

Het bestaat

Het is er echt, en ik weet het. En ik wil dat jij het weet.

Je hebt het niet verzonnen als je het ook voelt en meemaakt. Het is niet je overgevoeligheid. 

Het is onze grootsheid

En omdat ik wil dat jij het weet, moet ik het groots doen. Met impact. Met kracht. Want die kracht heb je nodig om te kunnen dragen waar je omgeving vaak nog niet klaar voor is, maar jij wel klaar voor bent.

Dus was het tijd, met alle angst die ik voelde, dat ik mijn podium pakte en dit uitsprak.

Mijn kracht en jouw kracht maakt het mogelijk

Mijn kracht voelde altijd als mijn grootste probleem, maar bleek juist mijn oplossing. 

En nu is het jouw tijd dat je met jouw teveel van shit naar shine gaat, en er je kracht van maakt. 

Ik weet dat er meer in je zit wat jij eruit wilt halen. Dat je over meer beschikt. et is voor jou niet teveel, maar voor die ander. En dat is niet jouw probleem.

Bundelen van onze krachten

Ga je met mij samenwerken, dan is het effect veel –  maar nooit voor jou teveel. Dat is het namelijk nooit geweest, en het word tijd dat je stopt er jouw probleem van te maken. Hoe?

Vul het formulier nu in en ik geef je 3 rete waardevolle tips tijdens een gratis online call die het probleem in de schoot van de ander terug werpt. Diezelfde avond nog ben jij een ander persoon die gaat voor zijn teveel zijn.

Chat openen
Hallo,

Kan ik je helpen?