Blue month of winterdepressie? Zoek niet langer naar die geniale flow!

“It is just one of those days that you don’t want to wake up
Everything is fuck, everybody sucksYou don’t really know why, but you want to justify”

Let’s justify myself en de maand januari lieve
lezer

Ik denk dat dit het beste beschrijft hoe ik, vandaag op 31 januari, het voel en terugkijk naar de eerste maand van dit jaar. En hoe ik dat samen kan vatten in hoe ik me veelal heb gevoeld.

Blue monday werd Blue month?
Of was het een winterdepressie, wat ik trouwens liever de winter blues noem aangezien ik met muziek vaak beter mijn gevoel kan uitten dan met woorden. Vandaar ook de start van deze tekst; lyrics uit het nummer break stuff van Limp Bizkit.

It is just one of those days
Muziek die ik vroeger, met nog vele andere stijlen, vaak gebruikte om mijn intense eigen gevoelens te kunnen dragen en er te laten zijn. En nu nog steeds gebruik in mijn eigen trainingen om de beleving te creëren en mijn klanten te helpen naar de kern van hun gevoel te komen.

One of those days was one of those months
Januari was gewoon veel. Veel prive als zakelijke omstandigheden in de maanden daarvoor die hun uitwerking botvierden op mij  in januari.

Januari waarin ik regelmatig naar mijn nieuwe agenda gestaard heb waar al mijn briljante plannen in hadden moeten komen. De maand met allemaal lege weekpagina’s waar vele uitwerkingen op gekalkt hadden kunnen komen.

Zucht. Hoge pieken, diepe dalen. Dat is wat het vaak is.
Dat is hoe wij werken, en we vaak ineens geconfronteerd mee kunnen raken. Vanuit heel veel doen en willen, naar ineens het even zoek zijn. Uitgekeken zijn. Het niet meer voelen.

Kapot denken door er tegen te vechten
Als je daar dan enorm tegen gaat vechten, omdat je vind dat het er niet mag zijn, ga je alles met je hoofd beredeneren en kapot denken. En raak je nog vermoeider en vooral gefrustreerder.

Ik denk, nee, ik wéét zelfs dat velen er bang worden, en zich zorgen gaan maken voor de volgende burn-out/bore-out. Of direct te maken krijgen met de angst gedachte “is dit het dan toch niet, en moet ik weer iets anders vinden?”.

Niks doen?
Moet je het dan maar opgeven en een maand uit je neus gaan vreten?
Nee absoluut niet. Dit heb ik ook niet gedaan. Januari is een goede maand geweest voor mij, en met vele staar momenten en irritaties dat ik het even niet wist of voelde.

Hoe hou jij jezelf “aan”?
Ik weet alleen dat vele van ons niet weten hoe zichzelf “aan” te houden. Hoe ze succes kunnen internaliseren zodat ze voelen dat ze echt voor iets groots en moois bezig zijn. Het gevoel dat ze bezig zijn om in hun grootsheid te stappen.

Voorkomen van dezelfde patronen en valkuilen
Hoe ze kunnen voorkomen om elke keer in ditzelfde patroon terecht te komen, en vanuit het vurige verlangen van hun missie zichzelf onderweg kunnen houden. Hoe je voorkomt dat je oerbrein het overneemt uit angst voor stralen en serieus grootser verder te komen (imposter syndroom is je niet onbekend neem ik aan?!)

Hoe hou je jezelf goed en onderweg?
Hoe blijf jij gecommiteerd?
Hoe zorg je dat je met focus vanuit je vurige verlangen stappen blijft zetten en doelen weet te stellen?
Hoe maak je het eindelijk eens mogelijk dat je jezelf wel op waarde kan inschatten en niet binnen de korte keren alweer op zoek gaat naar wat anders “omdat dit het toch misschien niet is” (en denkt dat het aan je focus ligt of dat je nou eenmaal snel iets saai vind)

Dit ga ik je leren.
Dit ga ik mogelijk maken.
En dit ga ik van je eisen dan, als je samen mij een ervaringsmaand aan durft te gaan die zich volledig richt op het ontdekken en omarmen van je vurige verlangen, het zetten van echte stappen en stellen van doelen, en het internaliseren van successen (inc faalmomenten!).

Wijk je af van je pad, dan haal ik je bullshit eruit en zet je weer scherp. Gelijkgestemden nodig die jou accountable houden? Er staat een groep voor je klaar.

Nog meer nodig? De hele maand februari zet ik hiervoor in, en we starten op 5 februari. In een online live sessie tackelen we ieders vurige verlangen en zetten hem om in een missie die je een maand lang gaat dragen en uitwerken. De hele maand daag ik je uit en zet ik je scherp in wekelijks contact met de groep middels voxer coaching. Je leert doelen en stappen te zetten. Succes en Falen te internaliseren, en zo je eigen waarde leren kennen.

Meer heb je niet nodig, daar zorg ik wel voor ;-). Dus als je dit nodig hebt, en bereid bent om de sprong te gaan wagen en een van deze 10 plekken voor €197,- in de ervaringsmaand te claimen, druk dan op de knop:

Chat openen
Hallo,

Kan ik je helpen?