Deze nieuwe hype van mijn groep leert jou beter te worden in grenzen!

“Daar gaan we weer dames! “Voelen-voelen-voelen”

Het is een heuse hype geworden in mijn vrouwengroep in voxer coaching! De spraakberichten vliegen ons om de oren daar met inzichten op ‘voelen-voelen-voelen’.

En het bekt ook nog eens lekker! Probeer heb ook maar eens; zeg 3x achter elkaar vrij snel ’voelen’.

12 vrouwen zijn bezig met zichzelf te herontdekken. En een van de eerste stappen die daarin te zetten is, is je eigen gevoel weer gaan ontdekken en ontvangen. En vooral ernaar luisteren!

Dus regelmatig komt er iemand langs die deelt wat er gebeurt is, en dat ze maar weer eens is gaan ‘voelen-voelen-voelen’. Zodat er ruimte ontstaat wat er werkelijk speelt bij je. Wat je werkelijk ervaart, beleeft en nodig hebt.

Heb jij moeite met grenzen stellen? Überhaupt begrijpen wat je grenzen zijn? Dan is dit vanaf nu je allereerste opdracht (helemaal gratis ;-): voelen-voelen-voelen. Alleen dan kan je erachter komen waar eigenlijk je grens zit, en hoe je hierop kan gaan reageren en acteren.

Voorbeeld.

Een klant die al even met mij werkt is momenteel weer echt verbonden met haar gevoel. Lang heeft ze geleefd vanuit het overleven. Alles overdenken, 10 stappen vooruit denken, analyseren etc. En geen idee meer hebben van wat haar gevoel eigenlijk al die tijd zei.

Een tijdje geleden gaf ze aan moeite te hebben met haar eigen grenzen (her)kennen. Dit wou ze graag ontwikkelen. Ze vroeg me hoe.

Weet je mijn antwoord al?

Juist. Voelen-Voelen-Voelen. 

Wanneer je goed voelt, kan je vroegtijdig herkennen dat iets je raakt. Je signaleert de sensatie in je lichaam. 

En als je dit herkent, zoals mijn klant nu kan, dan kan je het gebruiken. Het gebeurde op deze wijze bij mijn klant: 

Er was een bepaalde situatie, waarbij iemand over de grens van mijn klant dreigde te gaan. Op dat moment voelde zij ineens een warme golf ontstaat in haar buik, die omhoog schoot naar haar borst en keel. Toen wist ze genoeg.

Ik vroeg haar naar dat gevoel. Het was boosheid zei ze. En daarop maakte ze de automatische fout van eerder. Ze ging haar boosheid analyseren en verantwoorden. Met andere woorden haar hoofd nam het over.

Ik stopte haar. En vroeg wat de boosheid betekende. Wat die haar eigenlijk wilde laten zeggen. Het antwoord kwam direct: “Ik bepaal het zelf wel”.

Haar autonomie was aangetast. Haar boosheid was een uiting van het onrecht wat ze voelde. En boosheid is een kracht die het mogelijk maakt om je uit te kunnen spreken. Boosheid geeft je een stem.

Het gaf haar de kans om haar grens een stem te geven, en te uiten. Het enige wat ze hoefde te doen is luisteren naar haar gevoel en wat die eigenlijk haar vertelde. En daar dan opvolging aan durven te geven.

Het was een prachtige les van dat je eigen grenzen kennen eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is, mits je maar voelt wat er jou raakt en daarnaar wilt luisteren.

Dat het je raakt hoef je dus niet uit te leggen of te verantwoorden. Het is al voldoende om naar te luisteren en gehoor aan te geven. Waarom raakt het me? Wat doet het met me en wat zou ik er eigenlijk mee moeten doen? Wat wilt het van me?

Daar ontdek je je grenzen.

Maar pas op! Wat jij ermee doet, welk besluit je er dan over neemt en welke actie je daarop zet, daar pas zit het succes van grenzen kunnen stellen.

En hier trek ik de grens. Want om te weten wat je raakt, moet je eerst beginnen met ‘voelen-voelen-voelen’.

p.s. wil je dit niet alleen doen maar ook in een geweldige groep van krachtige vrouwen met een buitengewoon potentieel die anders bedraad zijn net als jij? Vanavond heb ik de kick-off van de eerste groep en dit wordt zo’n succes, dat ik de wachtlijst alvast open zet voor de volgende groep. Wil je hier vrijblijvend opgezet worden en meer informatie ontvangen? Stuur me dan een YES via de what’s app!

Chat openen
Hallo,

Kan ik je helpen?