Zelfvertrouwen op een presenteerblaadje? Dan kan je lang wachten en verdoe je je tijd. Ga dit doen

Mijn tijd is gekomen, wat je weet als je goed opgelet hebt de afgelopen weken?

En terwijl ik de zin teruglees, bedenk ik me dat dit wel heel erg dramatisch klinkt!

Mijn tijd is (niet) gekomen

Dus laat ik je gelijk even gerust stellen zodat je niet de hele blog nog in spanning en angst zit: Ik ga nog niet dood!

Hou deze tijd vast voor me

Maar hou alsjeblieft nog wel even de tijd nu voor me vrij en lees vooral wel even door, want dat ik (nog) niet dood ga is niet de boodschap van deze blog. Dat was gewoon even een ‘tussendoor-geruststelling’.

Tijd om het te erkennen

Ik heb het over dat moment enkele maanden geleden waarop ik heel duidelijk voelde dat het mijn tijd was om ‘step-up’ te gaan. Dat het tijd was om echt niet meer negeren of proberen te ontkennen waarvoor ik bedoeld ben.

NU is de Tijd!

Beter gezegd, het was de tijd waarop me dat zo ongelooflijk duidelijk werd gemaakt, dat ik er niet meer om heen kon.

Er was geen tijd voor zelfvertrouwen

En tussen jou en mij heel eerlijk gezegd, waar ik nu pas klaar voor was om ervoor durven te gaan. Het was eerder nog niet mijn tijd, omdat ik toen nog niet het zelfvertrouwen had om dit te kunnen dragen. Ik moest eerst de persoon gaan worden die het kon dragen.

De tijd zonder zelfvertrouwen

Ik wist dit, maar heb het nooit losgelaten. Ik heb altijd geweten dat ‘ik er nog niet was’. Dat ik nog niet op het level stond waar ik ben wie ik bedoeld ben te zijn. Het heeft me echter nooit tegengehouden om niet het besluit te nemen dat ik daar wel naartoe zou gaan én zou gaan komen.

Tot nu. Vandaar dat mijn tijd is gekomen 😉

Vertrouwen in tijd voor zelfvertrouwen

Het zelfvertrouwen wat ik nodig had, had tijd nodig. En hierin wil ik je helpen. Want ik weet dat jij hier vaak nu nog mee in strijd bent, en jezelf precies hetzelfde hoort zeggen: Als ik maar wat meer zelfvertrouwen had…

Zelfvertrouwen verspilt je tijd

Maar je hebt geen zelfvertrouwen nodig om te besluiten dat er meer in je zit wat er uit moet gaan komen. 

Je hebt al zoveel tijd verloren.

Geen tijd meer te verliezen zonder zelfvertrouwen?

Hoe je dan wel aan het vertrouwen kan komen om onderweg te raken en weer vooruit te komen? Niet op een presenteerblaadje via de ander… 

Het is jouw tijd 

Dus als jij nog hoopt dat als je maar gezien of gehoord gaat worden, je erkenning gaat krijgen voor de vele capaciteiten die er nog in je zitten, kom je er niet. Je legt hem zelfs in handen van de ander, terwijl het jouw verlangen is om je talent eindelijk te voelen en te leven. Hoezo moet de ander het dan gaan doen?

Om het vertrouwen te gaan bouwen in de juiste tijd

Wat je te doen hebt, is je besluit te nemen dat er geen andere optie meer is dan dat jouw tijd is gekomen om jezelf en je leven niet meer te verspillen, en dat jouw tijd gaat komen. Punt.

Vertrouwen op de bouwstenen die je gaat leggen

En dan gaan beginnen met jezelf echt te gaan leren kennen, en de bouwstenen te leggen waarop jij kan gaan staan die jouw naar het level brengt waar jij hoort te zijn. Het zelfvertrouwen ontstaat wanneer jij de stappen zet met de stenen die je zelf legt. Hoe het pad ook gelegd gaat worden, er hoeft geen uitgestippelde route te zijn eerst. 

“Het pad ontvouwt zich door het te lopen”

Vertrouw op juiste tijd op de ander

Daarnaast moet je ophouden met vinden dat je het zelf moet kunnen en alleen moet doen. Als je zelf het vertrouwen nog niet hebt om op jezelf te kunnen bouwen en het te kunnen dragen, zorg dan dat je iemand hebt waarop jij wel vertrouwt en kan bouwen. Die het allang kan dragen.

En niet meer alleen als je geen vertrouwen hebt in jezelf

En als laatste. Je bent niet alleen. Dus ook daar wil ik je verzoeken om het te uitten en op te zoeken. In de krachtige groep van vrouwen van een ander kaliber die vorige week met mij gestart zijn, heeft minstens 75% het uitgesproken als verlangen: Zelfvertrouwen krijgen. De overige 25% heeft zich überhaupt nog niet kunnen uitgesproken waarvan ik zeker weet dat ze hetzelfde zullen zeggen.

Vertrouw op elkaar en creëer de tijd daar

Zoek de juiste mensen om je heen, die je kunnen helpen, die er voor je zijn, die hetzelfde ervaren. En zoek diegene die het keer op keer bewijst, en jij op kan vertrouwen. 

En als je dit gelezen hebt, hoef je die persoon niet meer te zoeken! Idem de groep…

 

Chat openen
Hallo,

Kan ik je helpen?