Bang voor die overbelasting omdat jij altijd zoveel opzoekt en doet? Not! Niet als je het zo doet

Ik ben overbelast
 
Een conclusie die de hulpverlener van mijn kinderen stelde nadat ik haar zelf vertelde dat ik overbelast ben als moeder.
 
 
Een verassende conclusie. Not.
Ik denk namelijk dat we per definitie overbelast zijn wanneer we een ouder zijn van zulke bijzondere kinderen. Het is een oneindige uitdaging om hun te begeleiden in een wereld waarin zij vaak niet passen.
 
 
Ik denk ook dat je per definitie zelf al overbelast ben van jezelf.
Het is immers voor de meeste van ons zelf al een uitdaging om niet passend te zijn, en constant bezig te moeten zijn met onze wereld waarin we ons niet volledig thuis voelen (en horen).
 
 
Jezelf niet kunnen zijn, vraagt om een constante aanpassing.
Dat is hartstikke belastend.
 
 
Dus ik ben overbelast. En misschien wel vier-dubbel-op? Gezien ik 4 kinderen heb?
En wat als ik mijn manlief mee tel (je kent de cliché van ‘eigenlijk een kind extra in huis hebben’) of zelfs nog mijzelf?
 
 
Ik vind dit dus niet zo’n bijzondere uitkomst. Ik weet dit immers al jaren. En toch word er blijkbaar verwacht dat ik al in van alles zou verzaken, van alles zou moeten verwaarlozen (inclusief mezelf), en daarmee zou moet tonen dat ik overbelast ben.
 
Er wordt van alles daarin verwacht van me, waaraan ik niet voldoe.
 
Interessant niet?
 
Natuurlijk vraag ik me dan wel eens af waarom ik dan niet aan dat beeld voldoe. Waarom het voor mij niet opgaat. Sterker nog, ik spreek vele mensen waaronder ook mijn klanten waar ik het ook hoor; ‘Het is te veel’.
 
 
Maar ik geloof niet dat wij dat niet zouden kunnen. Ik geloof zelfs dat wij juist gemaakt zijn voor dat ‘te veel zijn’.
 
Dus waar gaat het dan mis voor de meesten? En waarom niet bij mij?
 
 
Ik weet dat ik stekkers eruit trek, waar anderen het niet kunnen (nog) of doen. Ik weet dat het alles te maken heeft met hoeveel je je nog aanpast, hoeveel je nog accepteert en tolereert, wat je enorm veel energie kost.
 
 
Ik weet ook dat echt te maken heeft met je gedachten en overtuigingen. Wat je je zelf nog doet laten geloven en constant aan het vertellen bent. Waar het je nog mag raken. De last die dat met zich meeneemt is enorm.
 
 
Ik weet, dat het echt compleet voorkomt uit hoe goed jij kan en durft te gaan staan voor jezelf en wat je echt belangrijk vind, en al je gedrag en acties daarop laat aansluiten en op weet aan te sturen.
 
 
In hoeverre durf jij uit de comfortzone te breken als hoogbegaafde?
 
 
Durf je overal in je leven100% compromisloos jezelf te zijn en voor jezelf te staan?
 

 

Hoe anders ik het soms doe, is voor mij een blinde vlek geworden. En regelmatig wijzen mijn klanten en volgers me er zelfs op. Een goede reminder om dat echt te blijven delen en te geven in mijn sessies en trainingen.

Daarom vind ik de online training met een groep gelijkgestemden zo ontzettend tof om te doen. Niet alleen de deelnemers delen veel van hun eigen proces daar wat zo enorm waardevol is, maar ook mij krijg je daar constant met alles wat ik daarin van mezelf te brengen en te bieden heb. Wat dus constant tot inzichten leid en aanvuurt om het anders te doen.

 
Want als ik het kan, kan jij het ook! Punt! En dit meen ik, en kan ik je bewijzen met al mijn klanten!
 
 
 
 
Maar ook ik ben er niet zomaar gekomen. En jij kan dit ook niet. Niet met weer een boek kopen, weer een masterclass volgen, weer een HB-cafe. Alles wat ik ervoor nodig heb gehad om te komen waar ik nu ben, staat klaar voor jou.


Het hoeft niet meer jaren te duren, en gepaard te gaan met zoveel kennis opzoeken en over jezelf uitstrooien, en toch maar weer zoekende blijven. Dus voel je dat het echt genoeg nu is geweest om in je eentje te blijven stoeien in dit overbelast zijn, en het zat bent om jezelf elke keer weer hetzelfde geweld aan te blijven doen?

De deuren zijn geopend voor een nieuwe trainingsronde, er zijn al meerderen ingestapt die staan te popelen om dit te gaan starten.

 
 
 

Trek je uit je comfortzone met deze online training en vind de kracht om echt jezelf te zijn.

Sluit je aan bij mijn community van gelijkgestemden en ontvang coaching via voxer en met de groepsessies.

Leer hoe je jezelf kunt zijn zonder je aan te passen aan de wereld om je heen. Sta voor jezelf op en wees uniek!

Jij kan nog mee doen, vul hieronder het formulier in, en ik zoek contact met je op voor informatie

Wil je me wat vragen, of dat ik even met je meekijk? Stuur me een app => What’sapp

 
 
 
 
 

6 + 13 =

Chat openen
Hallo,

Kan ik je helpen?