Business Mentor voor de Hoogbegaafden

        Leven & Ondernemen buiten de kaders en lijntjes

Nieuwe ontdekking onder hoogbegaafdheid; jij hebt dit misschien ook wel?

Ken je mijn paddestoelen al?

Geen zorgen, dit word geen verkoopverhaal voor een reis die voorbij je verstand gaat met vele kleuren en geuren. Nee, ik verkoop geen drugs 😉

Mijn paddenstoelen staan voor wat er je gaat gebeuren als je met mij gaat werken. En ze zijn gaaf, heel gaaf, en je raakt ze nooit meer kwijt! Het is dus geen eenmalige reis of beleving.

Mijn paddenstoelen staan metafoor voor het ‘op poppen effect’ van mij als duiveltje in een doosje in jouw denken. Simpel gezegd; na een sessie met mij kan je jezelf niet meer voor de gek houden en kom ik regelmatig bij je langs in je hoofd als een paddenstoel wanneer je het weer probeert.

En beelddenker als ik ben, zie ik mezelf dus als een paddestoel die uit de grond schiet. Zo werkt mijn brein, en regelmatig schieten daar ook paddestoelen uit de grond als ik iemand iets hoor zeggen wat mij ineens allemaal inzichten/ideeën geeft.

Mijn ervaringsweek was zo’n paddestoel waar ik gehoor aan gegeven heb. Het kwam opschieten uit de grond, was er ineens, en nog geen dag later stond die online. Het is een geweldige voedingsbodem gebleken voor meer paddestoelen.

Een van de paddestoelen schoot letterlijk met zijn hoofd boven de maisveld toen ik een deelnemer hoorde vertellen over het niet meer weten hoeveel ze zich eigenlijk aanpast. En dat er een verschil is tussen zakelijk en privé jezelf zijn.

Die paddestoel heeft ervoor gezorgd dat ik in 3 groepen met tientallen deelnemers de vraag heb gesteld: “Hoeveel procent pas jij je aan?”. Met andere woorden, hoe groot is het percentage dat je daadwerkelijk jezelf bent in je leven.

De cijfers zeiden genoeg, en raakte me diep, en ga ik hier dan ook niet herhalen. Maar wat me nog meer opviel, was de disharmonie die duidelijk werd. Er was eigenlijk geen 1 cijfer te noemen. Zeker de ondernemers hadden hier last van en kwamen er niet goed uit. De disharmonie maakte alles duidelijk.

Als er iets wat ik geleerd heb in mijn jaren werk met hoogbegaafden, maar helemaal persoonlijk heb ervaren met 1 van mijn kinderen, wat het betekent als je een disharmonisch profiel hebt. Wat een enorme uitdaging je daar te pakken hebt. Het talent maskeert de uitdaging, en de uitdaging maskeert het talent.

En dat werd ook voelbaar in deze groep. Waar eerst nog de overtuiging was dat het juist oke was als je wel redelijk hoog scoorde in percentage op tenminste 1 terrein, privé of zakelijk, werd al heel snel duidelijk dat het ene percentage de ander maskeerde en vice versa.

De disharmonie tussen in wie je privé of zakelijk kan zijn, bepaalt wel degelijk je succes met jezelf in het leven.

Voel je de paddestoel aankomen? Hoogbegaafde ondernemers hebben last van een disharmonisch profiel!

En deze paddestoel heeft me niet meer losgelaten. Ik zie namelijk zoveel ondernemers stoeien met wie ze kunnen zijn, maar niet zijn. Ik heb er wat mee te doen, en voelde aan alles dat dit een van mijn bedoelingen is, maar ik heb er jou voor nodig.

Voel jij die disharmonie tussen je werkelijk potentieel en dat wat je laat zien? Wil je mij dan helpen en jouw input geven?

Ben jij, of ken jij, diegene die voelt dat er meer in je zit dan wat er nu uitkomt? Wil je dan deze vragenlijst voor me invullen (kan anoniem!) => Naar vragenlijst

Chat openen
Hallo,

Kan ik je helpen?