Wie erkent jouw potentie? Deze keer ‘iets’​ met overdenken en de sint die het niet gaat schenken

5 december. De traditie gaat eindelijk er weer zijn na 2 jaar niet kunnen. We zitten klaar voor elkaars surprises en voelen de spanning en verheuging wanneer we starten.

En na genoten en gelachen te hebben van ze allemaal, ben ik eindelijk aan de beurt. Waar zal ik dit jaar op gepakt gaan worden? Waarmee willen ze me deze keer mee liefdevol confronteren en treiteren?

Ik begin het gedicht te lezen, en terwijl ik rustig en calm voorlees, ontstaat er van binnen een enorme chaos en rollercoaster van emoties. Bij het uitpakken van mijn surprise en het zien van wat ik al mocht lezen in het gedicht, ben ik geraakt. Voor mij liggen hersenen die bedraad zijn met mooie kleine lichtjes die ik aan & uit kan schakelen.

Ik ben geraakt.

Ik krijg bestaansrecht

Voor het eerst hoor ik erkenning voor wat ik doe, waar ik voor sta en geloof. Het verschil wat ik maak, en het belang hiervan.

Waarom ik je dit vertel, is omdat ik met veel van mijn klanten juist het hierover heb. Hoe kan je voor jezelf gaan kiezen in wat jij gelooft, waarvoor jij eigenlijk wilt gaan staan, en wat jou juist zo anders maakt.

En vooral dat laatste wil ik echt even extra aanstippen, want juist de meeste lopen vast op het stuk dat je weet dat er meer in je zit, maar wat er niet uitkomt.

Je potentieel vraagt om een andere positie

Ik geloof er volledig in, dat jouw hoogbegaafdheid ten grondslag ligt van dit uniek stuk potentieel wat je nog niet weet te benutten maar wel degelijk terug te vinden is in het anders bedraad zijn.

Wat heb je dus eigenlijk te doen , maar wat nu niet lijkt te passen in het ‘normale/gemiddelde’ van deze maatschappij en jouw omgeving waarin je nu verkeert?

In een van de workshops die ik deze maand gratis geef, kwam dat ongelooflijk sterk eruit door de oefening die we deden en die je van alles laat inzien over jezelf;

“In de knoop zitten en in de weg liggen. Niet zichtbaar zo moeten zijn”

Je gekozen positie zet je klem

Hier kwam duidelijk naar voren dat de desbetreffende persoon het gevoel en de overtuiging had dat ze in de weg zat voor velen. Dat haar zichtbaarheid, de persoon die ze eigenlijk is, niet oke is voor de omgeving. En dat ze hierdoor zo enorm in de knoop zat met zichzelf.

Het komt neer op ‘jezelf niet kunnen en/of mogen zijn’

Wat nou als je jezelf gaat zijn?

En wat nou als juist jouw potentieel, waarnaar je zo verlangt om hem eruit te laten komen en te benutten, juist zit in het stuk of je volledig jezelf kunt zijn? Of JIJ kiest om jezelf te gaan zijn?

Jaren geleden heb ik deze beslissing voor mezelf genomen. Ben ik gaan staan voor mezelf, voor wat ik geloof, en wat ik werkelijk te doen heb. Waar ik zo ongelooflijk “aan” van ga staan, dat ik daardoor juist het verschil kan maken.

De pijn van jezelf zijn

En nee, dat werd bij lange niet door iedereen gedragen. Ik ben er zelfs op afgerekend, afgekeurd, ontweken. Tot op de dag van vandaag zijn er nog steeds mensen in mijn omgeving die bewust niet vragen hoe het met mijn bedrijf gaat, omdat ze moeite hebben met de wijze waarop ik sta voor hoogbegaafden en de visie die ik heb op hoogbegaafdheid. De missie die ik doorleef en belichaam in alles wat ik doe en waarvoor ik opsta.

Jezelf kunnen zijn zonder die ander

Hoe ik dit kon? Door te kiezen voor mezelf, in dat ik echt anders ben, en daar ook naar heb te leven en me te gedragen als ik mezelf hierin serieus wil nemen en de volle kans wil geven om mijn potentieel te benutten.

Door volledig te begrijpen hoe ik mezelf kan zijn, hoe ik dan werk en wie ik dan ben, en wat ik ervoor te doen heb om vol voluit te leven.

Voluit leven door jezelf te zijn

En ik heb nu die knop in handen waarmee mijn brein aangaat. Waarmee ik alles begrijp van mijn anders bedraad zijn, en dus ook hoe ik perfect de balans weet te houden tussen onder- & overprikkeling, “aan & uit” staan. Ik noem het ook wel ‘briljant begaafd in balans’.

En waar ik echt het meest aan van ga, is het briljante in de ander vinden, en je helpen hiervoor te kiezen. Inc alles wat je daarvoor te ontdekken hebt over jezelf en hoe jij het kan inrichten om er ook naar te gaan leven en te gedragen.

Het briljante in jou is er gewoon

Heel kort gezegd? Ik krijg je “aan”, en briljant begaafd in balans. Precies wat mijn surprise laat zien:

En waarom ik weet dat het werkt? Deze surprise kreeg ik van de persoon die heel dichtbij mij staat en jaren het ontweken heeft. De erkenning niet kon geven.

Het briljante fluistert, luister maar

En toch bleef ik kiezen voor mezelf. Omdat ik het aan mezelf verschuldigd was om mezelf serieus te nemen en recht te doen. En dat begint met echt luisteren naar jezelf, en daar gehoor aan te geven. Wat fluistert er diep van binnen bij jou, wat je eigenlijk wel weet maar nog niet voldoende hoort? Wat nou als je deze iets meer volume en bestaansrecht geeft door het mij te laten horen en het terug te geven in PB? Wat zou er dan gebeuren? Ik daag en nodig je uit, en geef je 1 belofte en garantie; ik luister en hoor je echt.

=>> P.S. <<== De groepen waren heel snel vol, maar door nieuwe aanvragen en het feit dat ik dit ONTZETTEND graag doe en geef, heb ik nog 1 extra datum beschikbaar gemaakt: aanstaande maandagavond 19-12 om 20:00. Ik heb nog maar 5 plekken beschikbaar, dus reserveer direct jouw plek door mij een PB te sturen!

Chat openen
Hallo,

Kan ik je helpen?